Bij Hondentrimsalon Raymonda hebben we een ruime keuze aan behandelingen voor uw hond. Bekijk snel de verschillende optie's.

SCHEREN

Veel mensen denken dat als je een hond scheert, hij kaal en lelijk wordt. Wat zij vaak niet weten is dat, mits de hond geen klitten heeft, ook een lengte van 1,5 centimeter kan laten scheren.

 

Met keuze uit verschillende maten scheerkoppen is er voor ieder wat wils. Het is van belang dat uw hond wekelijks geborsteld en nagekamd wordt om te controleren of hij geen klitten heeft.

 

Heeft u een hekel aan borstelen, dan kan u uw hond om de paar maanden laten kort scheren. Misschien iets minder mooi, maar wel makkelijk in de praktijk! Uw hond heeft weinig tot geen onderhoud nodig, is sneller droog en neemt na een boswandeling niet het halve bos mee in zijn vacht.

KNIPPEN

Goed onderhouden honden kunnen in elk gewenst model geknipt worden, alhoewel dit afhankelijk is van het type vacht.

 

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen of kan de vacht langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last hebben van vocht dan van kou. En lang haar blijft langer nat, wat ook weer nare luchtjes geeft.

PLUKKEN / EFFILEREN

Bij spaniëls, setters en retrievers wordt eerst het dode haar geplukt, dit zijn doffe en pluizige haren. Men kan dit handmatig doen of met een trimmes.

Verder wordt de hond in model gebracht met een getande schaar.

PLUKKEN / STRIPPEN

De meeste terriërs, schnauzers en andere ruwharige honden worden geplukt. Het dekhaar wordt dan handmatig of met een trimmes geplukt. Als men een plukvacht scheert of knipt, zal de structuur van de vacht veranderen. Het wordt dan zachter en doffer van kleur en zal eerder vies worden.

 

Als men een plukvacht gaat knippen, dan kan dit huidirritaties veroorzaken. Toch is dit per hond verschillend, er zijn namelijk ook plukvlachten die weer niet te plukken zijn en geknipt of geschoren moeten worden.

 

Als een plukhond van nature een goede vacht heeft, die altijd geschoren of geknipt is geweest, is het mogelijk om deze te plukken zodat hij weer een mooie vacht krijgt.

 

Als men een hond plukt, dan plukt men de dekharen eruit zodat hij in zijn onderwol blijft zitten. Deze behandeling kan 2 á 3 keer per jaar.

 

Je kunt ook kiezen voor strippen. Dit is hetzelfde als plukken, alleen bij strippen bestaat de vacht uit 3 lagen, namelijk: de onderwol, een korte onderlaag en langere bovenlaag. De lange bovenlaag wordt geplukt en de kortere onderlaag blijft zitten met daaronder de onderwol. Deze behandeling kan om de 3 á 4 maanden.

WASSEN

Er zijn verschillende soorten shampoos: bijvoorbeeld voor lichte en donkere vachten, kort- en langharige vachten. Maar ook shampoos voor honden die naar een show moeten en voor honden met een gevoelige huid.

 

Mocht u uw hond thuis wassen, was dan met een hondenshampoo zodat zijn huid niet te veel ontvet wordt zoals bij mensenshampoos. Zorg er voor dat het water handwarm is en dat alle zeepresten worden uitgespoeld. Uw hond mag best eens in de 4 weken gewassen worden.

 

Voor een dergelijke wasbeurt kan je natuurlijk ook terecht in de trimsalon.

KAMMEN / BORSTELEN

Vaak is het borstelen van een hond een tijdrovende klus voor de eigenaar.

 

In de trimsalon wordt de onderwol met een speciale kam verwijderd en eventuele erge klitten als het ware 'doorgesneden', zodat men makkelijker met een borstel door de vacht kan komen.

 

Voor de langharige vacht is om de 4 tot 6 weken een tussentijdse kambeurt aan te bevelen. Ook voor kortharige honden kan een kambeurt de hond sneller door de rui periode helpen. In combinatie met een wasbeurt is dit erg effectief.

NAGELS KNIPPEN

Het knippen van de nagels van uw viervoeter mag zeker niet ontbreken, maar is een klusje apart.

 

Bij zwarte nagels is het moeilijk te zien waar het leven in de nagels begint, maar ook bij witte nagels kan het leven nog net iets verder doorlopen dan gedacht.

 

Voor de trimsalon is dit een klusje dat zo geklaard is!

OREN REINIGEN

Oren moeten regelmatig door de eigenaar bekeken worden. De oren mogen niet stinken of rood van kleur zijn. Als de hond regelmatig met zijn kop schudt duidt dit vaak op een oorontsteking.

 

In de trimsalon wordt het dode haar verwijderd uit de gehoorgang.

 
 
 
 
 
 
 
 

©2019 HONDENTRIMSALON RAYMONDA

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now